nieuws

Mes in ‘irritante’ regels voor ondernemers

Horeca

Het kabinet zet ook volgend jaar weer het mes in regels die niet nodig blijken te zijn. Zo vervalt voor horecaondernemers de verplichting een vaste telefoonlijn te hebben. Ook kunnen vergunningen weer voor onbepaalde tijd worden aangevraagd.

Mes in ‘irritante’ regels voor ondernemers

‘Niet alleen is gekeken naar het besparen van kosten voor bedrijven, maar vooral ook naar het wegnemen van irritaties bij ondernemers.

En zo kan het gebeuren dat er toch weer een wet bij komt, maar die Dienstenwet moet het wel simpeler maken om vergunningen aan te vragen. Bovendien worden voortaan meer vergunningen voor onbepaalde tijd verstrekt, waardoor ze dus niet elk jaar verlengd hoeven te worden.

Het kabinet is op zoek naar mogelijkheden om de verplichte eerstedagmelding voor werkgevers die iemand in dienst nemen te schrappen. Het ligt in de bedoeling om deze algemene bepaling te beperken tot bedrijven waar het risico op fraude groter is dan bij andere, aldus staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken.

Het kabinet brengt de papierwinkel terug bij het verstrekken van polissen door verzekeraars; bij bedrijven die grondwater willen oppompen, afvalwater willen lozen of een steiger willen bouwen, bij aanvragen van subsidies en bij brandveiligheid van gebouwen.

Meer headlines uit de Miljoenennota 2008:

Reageer op dit artikel