nieuws

Metro verwacht verdere groei

Horeca

DUSSELDORF – Het Duitse detailhandelsconcern Metro, bekend van onder meer Media Markt, verwacht dit jaar een omzetstijging van 8 tot 9 procent. Volgens het bedrijf is dat groeicijfer haalbaar door uitbreiding en een reeks overnames die het eind vorig jaar heeft gedaan. Dat bleek woensdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

Metro verwacht verdere groei

Metro kocht vorig jaar in Duitsland 85 supermarkten van het Amerikaanse Wal-Mart. Ook in Polen is het concern op overnamepad geweest. De winkels die daar onder de naam Geant opereerden, zijn onder de vlag van de Metro-supermarkten Real komen te vallen. Vorig jaar boekte Metro een omzet van 59,9 miljard euro, een stijging van 7,5 procent.

Metro stelde de beleggers woensdag ietwat teleur met zijn winstcijfer. Het resultaat voor belasting en rente bedroeg 1,91 miljard euro. Dat komt neer op een stijging van 10 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Analisten hadden op een bedrag van 1,94 miljard euro gerekend.

Reageer op dit artikel