nieuws

‘Mexx-paraplu’ in de prijzen

Horeca

DELFT – De stormvaste paraplu, die sinds okotober vorig jaar in de Mexxwinkels ligt, is donderdag bekroond met een hoge internationale onderscheiding. De jury bekroonde de paraplu met de Red Dot Award, een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan producten met een innovatief ontwerp.

‘Mexx-paraplu’ in de prijzen

In totaal kwamen 2548 producten uit 43 verschillende landen in aanmerking voor de Red Dot Award. Voorgaande winnaars waren onder meer Porsche en Apple. ‘Dit is zo ongeveer het hoogste wat je als ontwerper kunt bereiken. We hebben meteen met de organisatie gebeld om te vragen of het echt waar was’, aldus Philip Hess. Hij is samen Gerard Kool en Gerwin Hoogendoorn, voormalige studenten van de TU Delft, de bedenker van de paraplu.

Ideale positie
Het innovatieve product ligt sinds eind oktober vorig jaar in de winkels van Mexx en blijkt een groot succes. De studenten werkten twee jaar aan het ontwerp. De paraplu heeft de traditionele ronde vorm ingeruild voor een profiel dat zich het beste laat vergelijken met een wielrennerhelm. De paraplu heeft een korte voorkant en een lange achterzijde. Daardoor kan de wind niet onder de paraplu slaan. Het voorwerp zoekt de ideale positie in de wind door naar voren, achteren, links of rechts te bewegen.

Vooralsnog is het product alleen in Europa en via de internetwinkel van het bedrijf Senz Umbrella te krijgen. Ook de Mexxwinkels in acht Europese landen bieden de stormvaste paraplu aan. ‘Maar na de zomer komt de paraplu ook in onder meer in de Verenigde Staten op de markt’, aldus Hess.

Reageer op dit artikel