nieuws

MH nr. 6 Twintigers met twee restaurants

Horeca

Wat goed is, komt snel. Dat gezegde lijkt van toepassing op horecaondernemer Alko Tolner (24) en z’n vriendin Annemarie Wester (21) uit Blokzijl. Zij zijn al drie jaar eigenaar van restaurant Prins Maurits in Blokzijl.

En sinds kort heeft het duo er een tweede eetgelegenheid bij: café-restaurant De Vollenhof in het nabijgelegen Vollenhove.
Voor Tolner is De Vollenhof geen onbekende zaak. Hij begon er negen jaar geleden als 15-jarige in de bediening om een zakcentje bij te verdienen. Na zijn opleiding aan de Middelbare Hotelschool in Zwolle kwam hem ter ore dat restaurant Prins Maurits in Blokzijl te koop stond. ‘Deze zaak is gevestigd op een van de beste locaties in Blokzijl, pal aan de haven. ‘Als ik deze kans laat schieten, krijg ik later spijt’, dacht ik bij mezelf’, aldus Tolner. Zo werd hij al op 21-jarige leeftijd restauranthouder.
De afgelopen jaren hield Tolner altijd een goed contact met de eigenaar van De Vollenhof in Vollenhove. Toen in november vorig jaar bekend werd dat de zaak verkocht zou worden, toonde hij meteen interesse. ‘Mijn vriendin Annemarie heeft enkele jaren bij Golden Tulip gewerkt, maar wilde eigenlijk wel bij mij in de zaak meehelpen. Bij Prins Maurits was echter onvoldoende werk voor haar. Door De Vollenhof erbij te kopen, kunnen we nu gezamenlijk onze tijd over beide zaken verdelen’, zegt Tolner.
De nieuwe zaak gaat De Eetkamer heten en opent naar verwachting begin april de deuren. Tolner heeft naar eigen zeggen nooit spijt gehad dat hij al zo jong ‘eigen baas’ is geworden. ‘Je gaat natuurlijk wel eens op je bek, maar daar leer je alleen maar van, zo is mijn ervaring.’

Reageer op dit artikel