nieuws

Michel Buis prolongeert Latte Art titel

Horeca

Blije gezichten bij grand café Van Bleiswijk in Enkhuizen. Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft medewerker Michel Buis het Nederlands Latte Art Kampioenschap gewonnen. Dit vond plaats in de Rotterdamse club Now & Wow waar 34 deelnemers hun best deden de jury te imponeren met creatieve koffiepresentaties en het maken van figuren in de schuimkraag van de cappuccino. Initiatiefnemer Friesche Vlag spreekt van ‘een groot succes

‘Er waren niet alleen meer deelnemers dan vorig jaar, het niveau lag ook hoger’, zegt productmanager Bart Hooijer. Volgens hem is Latte Art bij uitstek geschikt het cappuccinosegment een positieve impuls te geven doordat er aandacht wordt besteed aan zowel kwaliteit als uiterlijk en presentatie. ,,Michel Buis had het schitterend aangepakt. Het plankje waarop de cappuccino’s werden gepresenteerd had hij speciaal laten maken bij een meubelmaker. Volgens mede-eigenaar Paulo Cools van Van Bleiswijk komen er inmiddels regelmatig gasten zijn zaak binnen die vragen om een cappuccino met een hartje of een ander figuurtje als een appeltje of een rozetje. ‘Het ligt een beetje aan de drukte, maar we proberen het wel bij iedere cappuccino te doen.’

Reageer op dit artikel