nieuws

Milieuprijs voor hotel Easterburen

Horeca

Hotel-pension Easterburen in Arum heeft de Milieuprijs 2000 van de gemeente Wûnseradiel toegekend gekregen. De eigenaars, Henk en Jacqueline Heikens, hebben als prijs een oorkonde en een geldbedrag van 750 gulden ontvangen van burgemeester Piersma.

Easterburen bestaat sinds 1996 en is gehuisvest in een voormalige boerderij. Het horecabedrijf beschikt over een gesloten waterzuiveringssysteem, waterbesparende toiletten, een zonnecollector voor de warmwatervoorziening, en het dak en alle muren van de boerderij zijn optimaal geïsoleerd. De geldprijs wordt in een nieuwe buitenthermostaat gestoken om het aardgasverbruik van de cv-installatie terug te dringen.Wûnseradiel reikt de Milieuprijs sinds 1995 uit. Elk jaar richt men zich op een specifieke branche. In 2000 was dat de horeca. Gekeken wordt in welke mate bedrijven voldoen aan de milieueisen en hoe bewust de ondernemers omgaan met het milieu.

Reageer op dit artikel