nieuws

Miljardenovername in drogisterijbranche

Horeca

LONDEN – De overname van de grootste farmacieketen in Groot-Brittannië, Alliance Boots, is rond. Het concern heeft ingestemd met een bod van de investeringsmaatschappij KKR en miljardair Stefano Pessina van 10,6 miljard pond (15,6 miljard euro).

Miljardenovername in drogisterijbranche

Dit is vrijdag bekendgemaakt. Durfinvesteerder KKR (Kohlberg Kravis Roberts) en Pessina wisten Alliance Boots om te krijgen nadat zij een eerder bod met 5 procent hadden verhoogd. Ze betalen nu per aandeel 1,090 pence, wat neerkomt met een stijging van 33,7 procent ten opzichte van de slotkoers op 8 maart. Op 9 maart werd Alliance Boots benaderd voor een overname.

De Italiaan Stefano Pessina is nu al de grootste aandeelhouder van Alliance Boots, waar hij deel uitmaakt van de raad van commissarissen. Alliance Boots verkoopt onder meer medicijnen en schoonheidsartikelen. Ook houdt het bedrijf zich bezig met de distributie van geneesmiddelen. Het concern ontstond vorig jaar uit een fusie van medicijnverkoper Alliance en winkelketen Boots.

Terra Firma
Mogelijk krijgt Alliance Boots alsnog te maken met een tegenbod. De investeringsmaatschappij Terra Firma en de liefdadigheidsinstelling Wellcome Trust overwegen namelijk ook het Britse concern in te lijven. Deze twee hebben kort geleden inzage gekregen in de boeken van Alliance Boots.

Reageer op dit artikel