nieuws

Miljoenen euro’s voor goede schoolmaaltijden

Horeca

De Britse regering wil schoolmaaltijden drastisch verbeteren. Londen trekt de komende drie jaar 407 miljoen euro extra uit om de kwaliteit te verbeteren, meldden Britse media woensdag.

De minister van Onderwijs gaat voortaan ruim 70 eurocent per leerling op een basisschool besteden, ruim 20 eurocent meer dan nu. Ook voor maaltijden in het voortgezet onderwijs komt meer geld vrij, zodat de scholen beter en gezonder kunnen koken.

Het voorstel moet een einde maken aan de slepende controverse over de maaltijdvoorziening aan Britse scholen. De beroemde Britse televisiekok Jamie Oliver overhandigde woensdag nog een petitie aan de regering, waarin gepleit wordt voor meer subsidie.

De petitie is getekend door ruim 271.000 personen. Oliver laakte in zijn kookprogramma de vaak belabberde kwaliteit van Britse schoolmaaltijden, waarmee hij de discussie oprakelde.

Reageer op dit artikel