nieuws

Miljoenenbod op Center Parcs

Horeca

Center Parcs-vakantieparken in continentaal Europa heeft een bod van 630 miljoen euro ontvangen van durfinvesteerder Blackstone. Blackstone lijkt hiermee andere geïnteresseerden de loef af te steken na een biedingsperiode van zes maanden.

Miljoenenbod op Center Parcs

Dat meldt het financiële katern van De Telegraaf. Blackstone kocht twee maanden geleden het Engelse deel van Center Parcs. De investeerder, die ook regelmatig geld in hotels steekt, legde voor de Britse Center Parcs 230 miljoen euro op tafel.

Bij de transactie van Blackstone zou het onroerend goed van de populaire Nederlandse parken Kempervennen, Meerdal en Huttenheugte zijn betrokken. Nederland telt totaal acht parken. De jaarlijkse winst van alle Europese activiteiten wordt geschat op 150 miljoen euro.

Naast Center Parcs zou Blackstone ook in de race zijn om de keten Hard Rock Café over te nemen. Verder is het actief met investeringen in studentenhuisvesting.

Gelijktijdig met het bericht over een bod van Blackstone meldt Center Parcs dat het haar activiteiten in Frankrijk de komende jaren fors gaat uitbreiden. Recent tekende Pierre & Vacances, de aandeelhouder van Center Parcs, een contract voor de bouw van het vierde bungalowpark in Frankrijk. Met de nieuwbouw is een investering van 220 miljoen euro gemoeid.

Reageer op dit artikel