nieuws

Miljoenensubsidie voor onderzoek naar vetzucht

Horeca

De Europese Commissie heeft 14,5 miljoen euro uitgetrokken voor een grootschalig onderzoek naar de genetische factoren van obesitas (vetzucht). De Universiteit Maastricht, die optreedt als penvoerder van het project, heeft dat maandag laten weten.

Miljoenensubsidie voor onderzoek naar vetzucht

Onder de naam Diogenes gaan wetenschappelijke instellingen samenwerken met de voedingsindustrie. Het project is een belangrijk wapen in de strijd tegen vetzucht.

Vijf procent van het Europese gezondheidszorgbudget wordt besteed aan problemen die met obesitas te maken hebben. Vooral de snelle toename van obesitas bij kinderen is een groot maatschappelijk probleem. Hoewel de kans op obesitas hoofdzakelijk genetisch is bepaald, wordt de stijging vooral veroorzaakt door een ongezonde leefwijze.

Reageer op dit artikel