nieuws

Minder buitenlandse toeristen tijdens paasdagen

Horeca

Ongeveer 850.000 buitenlandse vakantiegangers hebben het afgelopen paasweekeinde Nederland bezocht. Dit is iets minder dan vorig jaar. Het was tweede paasdag opvallend druk bij veel woonboulevards en tuincentra. Het verkeer kende weinig problemen.

Minder buitenlandse toeristen tijdens paasdagen

Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) besloten door het mooie weer begin vorige week toch nog vele buitenlandse vakantiegangers Pasen in Nederland te vieren. Er kwamen meer buitenlanders dan verwacht, maar minder dan een jaar terug. Vooral bij Duitsers was ons land populair.

Circa 325.000 Nederlanders gingen in eigen land op vakantie. Het toerismebureau schat dat er ongeveer vijftien miljoen dagtochtjes zijn gemaakt. Vooral de attractieparken, dierentuinen en musea waren populair. Overal kwamen evenveel of iets meer bezoekers ten opzichte van vorig jaar. Paasvuren in het oosten van het land trokken extra belangstelling.

Reageer op dit artikel