nieuws

Minister noemt nieuw rookplan winstpunt

Horeca

Minister Ab Klink van Volksgezondheid noemt het een winstpunt dat Koninklijk Horeca Nederland (KHN) accepteert dat de horeca rookvrij moet worden. Dat laat de bewindsman in een eerste reactie weten na overleg met de branchevereniging over het rookvrij maken van hotels, restaurants en fastfoodzaken per 1 januari 2008.

Minister noemt nieuw rookplan winstpunt

Wel zegt de minister dat hij vasthoudt aan zijn intentie dat de gehele horeca zo snel mogelijk rookvrij moet zijn. Klink zal naar alle waarschijnlijk volgende maand een definitief besluit nemen. Hij heeft kenbaar gemaakt de voorstellen van KHN zwaar te laten meewegen bij die beslissing.

‘De minister heeft met belangstelling ons plan in ontvangst genomen en zal daar binnenkort op terugkomen. Ons gevoel is dat we en goed plan hebben neergelegd’, aldus KHN-woordvoerder Anthony van der Klis in een eerste reactie vanuit Den Haag, alwaar KHN een persconferentie hield.

KHN stelde dinsdagmiddag voor om een deel van de horeca per 1 januari rookvrij te maken. Het gaat hierbij om restaurants, hotels en fastfoodzaken. Voor de natte sector, bijvoorbeeld cafés en discotheek, wil KHN een uitzonderingsregel. Deze sector moet tot 2011 de tijd krijgen om te werken naar een rookvrij bedrijf.

Oproep
Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan. Mail uw reactie (maximaal honderd woorden) voorzien van naam en bedrijfsnaam naar onze redactie. Die plaatst uw reactie zo spoedig mogelijk op deze site.
Hier reageren…

Zie ook:
KHN wijzigt rookkoers en wil verbod per 1 januari 2008

Reageer op dit artikel