nieuws

Minister steunt Campina’s melk-campagne

Horeca

WOERDEN – Leerlingen van alle 7900 basisscholen kunnen een week lang gratis melk krijgen. Campina laat de scholieren op deze manier kennismaken met nieuwe melk met een evenwichtigere vetzuursamenstelling.

Minister steunt Campina’s melk-campagne

Anno 2007 is melk nog steeds de witte motor, aldus Kees Wantenaar voorzitter van het bestuur van Campina. In de tijd dat steeds meer mensen kampen met overgewicht ziet hij het als een uitdaging om er met de overheid voor te zorgen dat de bruine boterham en een glas melk weer ‘vet cool’ worden.

Wedstrijd handmelken
Ook minister Gerda Verburg (Landbouw) wees donderdag op het belang van gezonde voeding in combinatie met meer bewegen. De minister versloeg vervolgens oud-schaatsster Barbara de Loor overtuigend in een ludieke wedstrijd handmelken van een koe. In ruil voor deze melk bekostigt Campina 75 sportkisten voor basisscholen.

Reageer op dit artikel