nieuws

Misset Horeca nr. 11 2002

Horeca

Deze week in Misset Horeca:
* ‘Ze noemen het mondigheid’
* Koken met smaak
* Volop vis voor zeven euro
* Hotel X-tra

‘Ze noemen het mondigheid’

Onbeschoft gedrag. Uitschelden. Fysiek geweld. Horecapersoneel krijgt heel wat voor de kiezen. De klant is assertiever dan vroeger, en dat mondt uit in agressie als hij geen maat weet te houden. Het is zaak snel het type gedrag te herkennen en al te pareren voor het uit de hand loopt.

Koken met smaak

Gastheer een chef-kok Erwin Loos geeft niet zozeer smaak aan een product, maar neemt een smaak en kookt daar producten bij. Een werkwijze die veel vergt van de communicatie tussen de gast en de keuken van restaurant Sprakeloos in Tilburg. Want niet iedere eter is even intensief bezig met smaak.

Volop vis voor zeven euro

Je heet Rob Visser en je kookt in het enige restaurant van het Zeeuwse Zonnemaire. Dan moet Inkoop zeven euro wel over vis gaan. Visser kookt de meeste vissen mét kop. ‘Ik houd van een beetje shockeren. Ik moet niks van poeha hebben; geen fratsen. Ik bak gewoon een vis en zet ‘gebakken tong’ op de kaart.’

Hotel X-tra

Een hotel op de maan. Is Lunatic het hersenspinsel van een gek, of zullen toeristen over vijftig jaar inderdaad dansen op de maan? Technisch is het allemaal geen probleem, bezweert architect en dromer Hans-Jurgen Rombaut. Het probleem zit bij de financiering. Het huidige vrachttarief aarde-maan bedraagt 18.000 euro per kilo.

Reageer op dit artikel