nieuws

Misset Horeca nr. 15 2001

Horeca

Fraude op de werkvloer; een portret van oerkok Dick Soek en in rondje koffie een reportage over Kaldi, een in koffie en thee gespecialiseerd concept.

Rondje koffie

Mét melk en suiker? Jarenlang was dat de enige vraag die werd gesteld als mensen om koffie vroegen. Maar tegenwoordig wordt bewust een espresso of een cappuccino besteld.De vijf koffiezaken van Kaldi die in iets meer dan een jaar tijd werden geopend, spelen in op deze tendens. ‘Koffie is emotie’, aldus eigenaar Hans Tietema.

Portret

Het is haast niet te geloven, maar er zijn nog koks die hun producten her en der bij elkaar scharrelen omdat ze niet met het eerste het beste tevreden zijn. Op het hoge land van Groningen zit er één: Dick Soek. Portret van een oerkok.

Ducasse voor iedereen

Hoe maak je driesterren vleesjus? Franse gastronomische koks die ingewijd wensen te worden in de geheimen van de beroemde chef Alain Ducasse kunnen terecht in Ducasse z’n eigen high-tech opleidingsinstituut.

Fraude op de werkvloer

Op de horecawerkvloer blijkt het te wemelen van de dieven. Maar hoe pak je ze aan? Camera’s en slimme kassasystemen willen nog wel eens uitkomst bieden. En steeds meer ondernemers schakelen zelfs een echte bedrijfsdetective in. Het kan trouwens ook eenvoudiger: ‘Na werktijd zeg ik gewoon: joh, leeg jij je zakken maar eens’.

Reageer op dit artikel