nieuws

Misset Horeca nr. 22 2001

Horeca

Italiaanse ijssalons in de knel door de opkomst van Nederlandse ondernemers en nieuwe ketens. Hoe overleven ze? Ook: stoere, vegetarische zomerhappen voor bij de wijn en in de rubriek Business wordt de formule van New York Pizza onder de loep genomen. Verder: meer nieuws en achtergronden.

IJs met emotie en historie

Bij ongeveer eenderde van de ijssalons in Nederland staan nog steeds Italianen aan het roer. Geplaagd door opvolgingsproblemen neem het aantal authentieke Italiaanse ijssalons af. Nederlandse ondernemers en nieuwe ketens staan klaar om de fakkel over te nemen.

Stoere zomerhappen

Voor de liefhebbers van groenten bieden de maanden juni, juli en augustus de meeste keus. Garry de Boer maakte diverse interessante vegetarische gerechten. Met een knipoog naar het terras bereidt hij ‘stoere zomerhappen’. Zodat u de vraag ‘heeft u iets bij de wijn?’ eens orgineel kunt beantwoorden.

New York Pizza

De blos is terug op de wangen van New York Pizza. ’s Lands meest besproken pizzaketen wil nu toch echt ook de grootste worden. Het bedrijf uit Amstelveen streeft ernaar de eerste pizzaketen te zijn met landelijke dekking. Vooral het aantal afhaalvestigingen moet snel groeien. Doel voor 2004 is honderdtwintig zaken.

Filterkoffie houdt stand

In een paar jaar tijd is de espressomachine volledig ingeburgerd in de horeca. Even leek het erop dat filterkoffie nog louter aan grote gezelschappen zou worden geserveerd. Maar de techniek staat niet stil. Bravilor Bonamat en Animo garanderen dat het eerste kopje filterkoffie tegenwoordig net zo goed smaakt als het laatste.

Reageer op dit artikel