nieuws

MKB’ers vrezen gevolgen bankdrama

Horeca

MKB-bedrijven denken dat provincies en gemeenten de tarieven van bedrijfsbelastingen fors gaan verhogen om de enorme verliezen te dekken die ze hebben geleden door hun geld te stallen bij IJslandse banken.

MKB’ers vrezen gevolgen bankdrama

Werkgeversorganisatie MKB-Nederland heeft de laatste dagen honderden reacties binnengekregen over het miljoenenverlies van lokale overheden, die hun geld bij de noodlijdende IJslandse bank Landsbanki hebben ongebracht.

‘Ten eerste heerst er grote verbazing over die enorme overschotten. Maar was overheerst is bezorgdheid dat bedrijven uiteindelijk moeten opdraaien voor de leeggeraakte potjes bij de overheid’, aldus MKB-beleidsmedewerker Els Prins in De Telegraaf.

MKB-Nederland stuurt deze week een brief naar het kabinet waarin ze de regering vraagt de eventuele verhogingen door gemeenten te beperken. Zo moeten volgens MKB Nederland gemeentelijke tariefsverhogingen niet boven het inflatieniveau uitkomen.

Ook wil MKB-Nederland dat alle tarieven openbaar worden gemaakt op de websites van de gemeenten. Op landelijk niveau zou een overzicht van alle tarieven moeten worden gepubliceerd.

Reageer op dit artikel