nieuws

Mode wordt grootste online markt

Horeca

DOETINCHEM – De verkoop van kleding en schoeisel online stijgt in een enorm tempo. Afgelopen jaar groeiden de verkopen in de Verenigde Staten met 61 procent en werd er voor het eerst meer mode dan computerapparatuur verkocht via webwinkels.

Mode wordt grootste online markt

Dat blijkt uit onderzoek van Forrester Research. Alleen aan reizen wordt in de VS online nog meer besteed dan aan mode. De totale toename van de online verkopen in de VS bedroeg 25 procent, zo meldt het onderzoeksbureau.

De snelle stijging van de verkoop van kleding wordt voor een deel toegeschreven aan technische ontwikkeling. Door beter gebruik van beeld kunnen klanten online beter zien wat ze kopen. Ook het aanbod van online modewinkels groeit nog altijd sterk.

Reageer op dit artikel