nieuws

Mogelijk MKZ op Britse boerderij

Horeca

Op een boerderij in de Britse plaats Hawnby in Yorkshire is mogelijk mond- en klauwzeer uitgebroken. Dat heeft het ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken in Londen dinsdag bekendgemaakt.

Volgens de BBC zijn twee schapen op de boerderij geslacht nadat verdachte blaasjes in hun bek waren aangetroffen. Dierenartsen vonden deze tijdens een routinecontrole. Die had plaats in opdracht van de autoriteiten.

LTO Nederland heeft dinsdag 26 februari minister Brinkhorst van Landbouw opnieuw opgeroepen de grenzen dicht te doen voor levend vee uit Engeland. Zolang het nog onduidelijk is of de Engelse dieren MKZ-vrij zijn vindt de boerenorganisatie het te gevaarlijk het vee naar Nederland te halen. Als Brinkhorst dat niet wil doen, doet LTO een beroep op de handelaren om vrijwillig af te zien van import van vee uit Groot-Brittannië.

Reageer op dit artikel