nieuws

Moord restauranthouder in Opsporing Verzocht

Horeca

Het Openbaar Ministerie in Almelo probeert alsnog te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de roofmoord op de 42-jarige Chinese restauranthouder Wing Sam Tam. Komende dinsdag vertoont Opsporing Verzocht een reconstructie van de moord in april vorig jaar in Almelo.

Moord restauranthouder in Opsporing Verzocht

Het OM heeft verder een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor bruikbare tips en deelt flyers in de omgeving uit. Dat heeft een woordvoerster van het OM zaterdag gezegd.

Volgens haar is uit onderzoek gebleken dat er geen verband is tussen de moord in Almelo en die op een Chinese tweeling. De twee, de 30-jarige Xuan en Kai Zhang, werden in februari vorig jaar vermoord in hun auto aangetroffen langs de snelweg A50 bij Hattem.

Het onderzoek naar de moord bij Hattem heeft tot nu geen resultaat opgeleverd. Aanvankelijk meenden de speurders dat er een verband tussen de twee zaken zou kunnen zijn, maar dat bleek niet het geval.

Tam werd voor de ogen van zijn vrouw voor de deur van zijn restaurant door drie gemaskerde mannen doodgeschoten en beroofd. Van de daders is vooralsnog alleen bekend dat zij ‘licht getint’ waren.

Reageer op dit artikel