nieuws

Mosselprijs iets lager dan vorig jaar

Horeca

Na de eerste officiële veiling van de nieuwe Zeeuwse mosselen woensdag in Yerseke heerst er weer mosselkoorts in ons land. Het Nederlands Visbureau spreekt ronduit lovend over de kwaliteit van het culinair product. Voor restaurants is er nog meer goed nieuws: de kiloprijs ligt voorlopig iets lager dan vorig jaar.

Mosselprijs iets lager dan vorig jaar

De verwachting is dat dit seizoen ongeveer 50 miljoen kilo mosselen op de markt komen. Dat is dezelfde hoeveelheid als vorig jaar, maar de helft van de hoeveelheid die nodig is om aan de totale vraag te kunnen voldoen. Minder aanwas van jonge mosselen en stringente overheidsmaatregelen liggen aan de schaarste ten grondslag.

De prijs ligt voor de Supers (60 tot 70 stuks per kilo) op ongeveer € 3,- per kilo. De Jumbo’s (± 45 stuks per kilo) doen het voor plusminus € 4,10 per kilogram. Daarmee ligt het prijsniveau van de schelpdieren heel iets lager dan vorig jaar. Aangezien de prijs door vraag en aanbod wordt bepaald, kan deze snel schommelen. Zeker wanneer bekend wordt wat de storm van vorige week teweeg heeft gebracht in de wateren. Het vleesgewicht in de mossel ligt tussen 22 en 27 procent en wordt daarmee als ‘mooi’ beschouwd.

Reageer op dit artikel