nieuws

Mosselsector kampt met schaarste

Horeca

De mosselsector krijgt het komende mosselseizoen voor het vierde achtereenvolgende jaar te maken met schaarste. Kwekers verwachten ongeveer vijftien miljoen kilo mosselen aan te voeren, de helft minder dan nodig is om de afzetmarkt van mosselen te kunnen voorzien. Dat meldde Ron Barbé, voorzitter van de Vereniging De Mosselhandel in Yerseke, tijdens de European Seafood Exposition in Brussel.

Vermoedelijk zullen er te weinig mosselen zijn bij aanvang van het seizoen. Net als vorig jaar is er geen sprake van een gezamelijke seizoensstart. De mosselpromotie zal zich dan ook niet op de seizoensstart richten, maar wat meer op het najaar. In de derde week van september wordt gelijktijdig in Nederland en België de mosselweek gehouden. Koks kunnen deelnemen aan de vakwedstrijd Mosselman van het Jaar.

Reageer op dit artikel