nieuws

Motel Tiel weer open na instorting

Horeca

Motel Tiel van horecabedrijf Van der Valk heeft donderdagavond 14 februari rond half zeven de deuren weer geopend. Het motel kreeg daarvoor toestemming van de gemeente Tiel. Volgens het college van burgemeester en wethouders is het motel veilig.

Gert-Jan van der Valk, de algemeen directeur van motel Tiel zegt in een reactie dat het horecabedrijf blij is dat het motel weer open is. Van der Valk heeft inmiddels ook de eerste resultaten binnen van een onderzoek naar het instorten van een deel van het parkeerdek, afgelopen zondag. Het bedrijf geeft vrijdag meer duidelijkheid. Bij de instorting vielen geen slachtoffers.

Volgens de gemeente is de veiligheid in het motel niet in het geding. Dat zou blijken uit een onderzoek door een bouwtechnisch bureau en de gemeentelijke afdeling bouw- en woningtoezicht. Wel blijft het gedeelte onder het restaurant tot nader order gesloten. Verder is er een ‘degelijke afzetting’ rond het ingestorte gedeelte, aldus de gemeente.

Toch staat niet vast of aan alle bouwvoorschriften is voldaan. De directie van het motel moet binnen drie weken gegevens verstrekken over de staalconstructie, waarop het resterende parkeerdek rust en over de constructie onder het restaurant. Ook de gemeente presenteert vrijdag de eerste resultaten van een eigen onderzoek naar de instorting.

Reageer op dit artikel