nieuws

Muizen in Britse koninklijke keuken

Horeca

In de keuken van het Londense koninklijk paleis Buckingham Palace zijn muizen aangetroffen. De Britse krant The Sun berichtte maandag dat koningin Elizabeth II wellicht tijdelijk een ander onderkomen moet zoeken wegens de overlast van de dieren.

Een woordvoerder van het paleis bevestigt dat enkele muizen in de residentie verblijven, maar zei er met klem bij dat er geen spoor van ratten is gevonden. Medewerkers uitten in The Sun het vermoeden dat de muizen een weg naar de keuken hebben gevonden door de renovatiewerkzaamheden die in het paleis worden verricht.

Het paleis heeft de hulp van experts ingeroepen die een week de tijd krijgen om de muizen te verjagen. Lukt dat niet, dan gaan de keukens tijdelijk dicht. De vorstin zal in dat geval naar een van haar andere onderkomens moeten uitwijken.

Reageer op dit artikel