nieuws

Musical Awards voor Mamma Mia! en The Lion King

Horeca

Mamma Mia! en The Lion King zijn maandagavond de grote winnaars geworden van het Musical Awards Gala in Rotterdam. Beiden kregen drie John Kraaijkamp Musical Awards. De ANWB Publieksprijs voor Beste Grote Musical ging naar Mamma Mia!. Het prijzenfestival voor de Nederlandse musicals werd gehouden in het Luxor Theater in Rotterdam.

Mammai Mia! kreeg ook de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een grote musical. Deze kreeg Simone Kleinsma. Haar collega Céline Purcell kreeg de Nashuatec Musical Award voor aanstormend talent.

The Lion King ontving de beide John Kraaijkamp Musical Awards voor Beste Bijrol in een Grote Musical (Nomvula Dlamini en Laus Steenbeeke) en de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Creatieve Prestatie (Julie Taymor). De ANWB Publieksprijs voor Beste Kleine Musical kreeg Pluk van de Petteflet, geproduceerd door Stichting S.I.P. Sir Andrew Lloyd Webber nam de Cubus Oeuvre Award in ontvangst.

Reageer op dit artikel