nieuws

Nabestaanden tsunami-slachtoffers klagen Accor aan

Horeca

Hotelbedrijf Accor hangt een miljoenenclaim boven het hoofd. Nabestaanden van Franse tsunamislachtoffers in Thailand overwegen een rechtszaak aan te spannen tegen het hotelbedrijf vanwege dood de schuld tijdens de vloedgolf van eind december 2004.

Dood door schuld. Zo moet de aanklacht luiden als het aan de familieleden van 41 Franse tsunami-slachtoffers ligt. De nabestaanden denken ook aan een aanklacht tegen de Thaise autoriteiten. Centraal in de aanklacht staat het Sofitel Magic Lagoon hotel in Khao. Het hotel werd volledig vernietigd. Een woordvoerder van Accor meldt dat destijds al het mogelijke is gedaan en dat het hotel niet in gebreken is gebleven. De openbaar aanklager beraadt zich of de aanklacht gegrond is.

Tijdens de tsunami in Azië eind vorig jaar kwamen duizenden mensen om het leven en raakten veel hotels en restaurants zwaar beschadigd. De toeristische infrastructuur was volledig vernietigd en veel toeristen kozen na de ramp voor andere zonbestemmingen.

Reageer op dit artikel