nieuws

Nachthap taboe in Haps

Horeca

Pizzabezorgers in het Brabantse dorp Haps mogen niet langer pizza’s op straat bezorgen. De locale pizzeria Birsen heeft dat afgesproken met de gemeente Cuijk.

Daarmee wil de gemeente een einde maken aan een veeljarige traditie in het Brabantse dorp. De jeugd belt op zaterdagnacht vanuit de discobus met de locale pizzeria. De koerier staat dan met de warme pizza’s en broodjes shoarma te wachten bij de bushalte. De lokale jeugd smikkelt dan op het dorpsplein de warme hap naar binnen.

Klachten
De gemeente ontving een stroom aan klachten hierover. Niet alleen ging het consumernen van de snacks soms gepaard met geroezemoes. het leverde ook een berg aan zwerfvuil op. Omdat de vette snacks niet altijd goed combineren met de eerder op de avond genuttigde alcohol werd er ook veel overgegeven.

De gemeente gaat nu controleren of de jeugd de snacks niet uit andere gemeenten laat aanrukken. Eventueel worden juridische stappen genomen tegen pizzazaken die toch nog snackbs bezorgen in Haps.

De pizzeria begrijpt de maatregels. ‘Als er zoveel rotzooi blijkt liggen met onze naam erop, is dat voor ons ook geen goede reclame’, aldus eigenaar Faruk Kocak van de pizzazaak. De ondernemer zegt niet te hebben geweten dat de jongeren hun afval op straat lieten rondzwerven.

Daarmee wil de gemeente een einde maken aan een veeljarige traditie in het Brabantse dorp. De jeugd belt op zaterdagnacht vanuit de discobus met de locale pizzeria. De koerier staat dan met de warme pizza’s en broodjes shoarma te wachten bij de bushalte. De lokale jeugd smikkelt dan op het dorpsplein de warme hap naar binnen.

Klachten
De gemeente ontving een stroom aan klachten hierover. Niet alleen ging het consumernen van de snacks soms gepaard met geroezemoes. het leverde ook een berg aan zwerfvuil op. Omdat de vette snacks niet altijd goed combineren met de eerder op de avond genuttigde alcohol werd er ook veel overgegeven.

De gemeente gaat nu controleren of de jeugd de snacks niet uit andere gemeenten laat aanrukken. Eventueel worden juridische stappen genomen tegen pizzazaken die toch nog snackbs bezorgen in Haps.

De pizzeria begrijpt de maatregels. ‘Als er zoveel rotzooi blijkt liggen met onze naam erop, is dat voor ons ook geen goede reclame’, aldus eigenaar Faruk Kocak van de pizzazaak. De ondernemer zegt niet te hebben geweten dat de jongeren hun afval op straat lieten rondzwerven.

Reageer op dit artikel