nieuws

Nationale horecabon gewoon verzilverd

Horeca

De Nationale Horecabon is niet failliet. Horecaondernemers kunnen ingewisselde bonnen gewoon bij de organisatie verzilveren. Dat zegt directeur Hans Bergé van de Nationale Horecabon

Hij kreeg de afgelopen weken diverse telefoontjes van horecaondernemers die denken dat het afgelopen is met de bon nu NHB Beheer, een werkmaatschappij van de Nationale Horecabon, failliet is. Het faillissement van NHB Beheer heeft, zo zegt Bergé, geen consequenties voor de uitgifte, het inwisselen en het verzilveren van de bonnen. De werkmaatschappij was niet meer actief. De horecabonnen worden al enkele jaren verzilverd door een andere werkmaatschappij.

Volgens Bergé zijn er ook geen nadelige consequenties voor horecaondernemers die tussen 1993 en 1998 een contract met NHB Beheer hebben afgesloten, zoals advocaat Michel Rompelberg, de aanvrager van het faillissement, recentelijk in Misset Horeca suggereerde. Bergé: ‘Hij weet heel goed dat we álle bonnen verzilveren, maar wil onze organisatie kost wat kost schade toebrengen.’Curator mr. André Linssen in het faillissement van NHB Beheer zegt dat hij de zaak onderzoekt, maar dat er inderdaad geen reden is om aan te nemen dat de bonnen niet verzilverd worden.

Reageer op dit artikel