nieuws

Nederland steekt 20 miljoen in Expo 2010

Horeca

De Nederlandse regering, lagere overheden en het bedrijfsleven steken 20 miljoen euro in de bouw en exploitatie van het Nederlandse paviljoen op de Wereldtentoonstelling van 2010 in Shanghai. Dat moet minstens zeven miljoen belangstellenden trekken, 10 procent van de verwachte zeventig miljoen bezoekers.

Het kabinet heeft vrijdag besloten tot deelname aan Expo 2010. De Wereldtentoonstelling, die 1 mei van dat jaar opengaat en 183 dagen duurt, heeft als thema Better city, better life (Betere stad, beter leven). De bezoekers van het Nederlandse paviljoen moeten volgens het kabinet een ,,indringende Nederland-beleving” ondergaan. Kernwoorden van de Nederlandse inzending zijn ‘eigenzinnig/pragmatisch, compact/ruimte, water/land, clean/clever, open/pioniers’.

Reageer op dit artikel