nieuws

Nederlander drinkt iets minder bier

Horeca

We hebben in Nederland vorig jaar iets minder bier gedronken dan het jaar daarvoor.

Per hoofd van de bevolking bedroeg de consumptie 82,8 liter, tegen 84,4 liter in 1999. Pils bleef absolute koploper met 90,7 procent (90,2 procent in 1999). De speciale bieren namen 7,6 procent voor hun rekening, tegen 7,8 procent in 1999. Alcoholvrij bier verloor behoorlijk terrein: het aandeel daalde van 2 naar 1,7 procent.
Ondanks de daling steeg de productie van de Nederlandse brouwerijen aanzienlijk, met 2,3 procent naar ruim 25 miljoen hectoliter. De stijging is te danken aan de groei van de export met 5,7 procent naar een recordhoogte van bijna 13 miljoen hectoliter. Nederland is nog steeds de grootste bierexporteur ter wereld.

Reageer op dit artikel