nieuws

Nederlands Filmfestival opent met première ‘Ellis in Glamourland

Horeca

Het 24e Nederlands Filmfestival werd vrijdagavond vereerd met hoog bezoek. De diva van de Amerikaanse film, Joan Collins, woonde de première bij van de film Ellis in Glamourland, waarin de Dynasty-actrice een rol heeft.

Collins liet weten dat ze, hoewel ze geen Nederlands spreekt, de film goed had kunnen volgen. ,,Het is een universeel verhaal, vergelijkbaar met romantische komedies als Pretty Woman en Love, Actually.” Het is de bedoeling dat de film ook in Duitsland wordt uitgezonden. ,,Sowieso op tv, maar we gaan ook proberen om Ellis in Glamourland in de Duitse bioscoop te laten draaien”, zei Linda de Mol.

Ellis in Glamourland gaat over de schoonmaakster Ellis (Linda de Mol) die een cursus volgt om een miljonair aan de haak te slaan. Joan Collins geeft die cursus. De actrice liet vrijdag echter lachend weten dat ze deze manier om aan de man te komen, ,,walgelijk” vindt. De Mol en Collins vielen elkaar op de rode loper voor aanvang van de film in de armen als oude vriendinnen. Beide dames prezen elkaars talent. Linda is goddelijk”, complimenteerde Collins.

Linda de Mol had een jurk aan met een wit bovenstuk en een wijde zwarte rok. Voor deze soort van bruidsoutfit, met een knipoog naar de film, was speciaal gekozen. ,,Ik wilde over de top glamour zijn. Daarnaast, ik moest naast Joan Collins staan, dan kan ik niet een simpel jurkje aantrekken”, aldus De Mol. Collins gaf ook nog een tip voor een glamoureus voorkomen. ,,Glamour zit in de details.”

Alle scènes met de Britse actrice werden in één dag opgenomen. De andere scenes werden later opgenomen en erbij gemonteerd. Collins is wel door de hele film te zien en te horen. Pieter Kramer, bekend van Theo en Thea en de film Ja Zuster, Nee Zuster, regisseerde de romantische komedie. Hoofdrolspeler Chris Tates, een van de miljonairs met wie Ellis een romance heeft, noemt de film zeer geslaagd. ,,De film geeft de bezoeker een lekker en warm gevoel.”

Het festival begon afgelopen woensdag en duurt tot en met 1 oktober.

Reageer op dit artikel