nieuws

Nederlandse hotelier in Brazilië gewond door overval

Horeca

Een Nederlandse hoteleigenaar (52) in het Amazonegebied van Brazilië is zwaargewond geraakt bij een overval donderdag, zo bleek zaterdag. De toestand van de man was ernstig, maar stabiel. Vier gewapende mannen kwamen zijn hotel, de Amazonat Jungle Lodge in Itacoatiara op 170 kilometer afstand van Manaus, binnen. Ze schoten op de hotelier en bedreigden en bestalen een groep van twintig toeristen. Die bleven verder ongedeerd.

De toeristen zaten in het hotel te eten alvorens op een jungletour te gaan. Onder hen bevonden zich ook Nederlanders, evenals Amerikanen, Spanjaarden en Italianen. Een Nederlands echtpaar vluchtte na de overval het amazonegebied in, waarop ze verdwaalden. De Braziliaanse politie trof de 52-jarige man en de 42-jarige vrouw 24 uur later in de jungle aan, aldus de lokale politie. Hoewel de politie snel ter plaatse was, wisten de rovers te ontkomen.

Reageer op dit artikel