nieuws

Nederlandse kerstmarkten populairder dan Duitse

Horeca

De Nederlandse kerstmarkten zijn dit jaar razend populair. Onder Nederlanders zijn ze zelfs meer in trek dan de Duitse versie, zo blijkt uit cijfers van hotelprijzenvergelijker lookingforbooking.com.

Nederlandse kerstmarkten populairder dan Duitse

Nederlanders trekken massaal naar de grote Duitse kerstmarkten. Toch lijken steeds meer mensen dit jaar de kerstmarkt in eigen land te verkiezen boven de Duitse. Volgens Gerlof Bos, directeur van lookingforbooking.com heeft dat te maken met de steeds ‘grotere’ aanpak van de markten.

‘De initiatiefnemers van de Nederlandse kerstmarkten pakken het steeds grootser aan. Je ziet ware winterpleinen ontstaan, inclusief een eisbaan voor de kinderen. Ook voor de Duitse gezelligheid hoef je niet meer de grens over, zo vertelt Bos. De kerstmarkt in Valkenburg vindt plaats in een sfeervol, ondergronds gangenstelsel dat helemaal in het teken staat van Charles Dickens. En op de kerstmarkt in Haarzuilens is er een kerstmarkt in het Middeleeuwse kasteel de Haar, waar ook een ijsbaan bij is.

Uit het onderzoek komt naar voren dat van de Nederlandse kerstmarkten die in Valkenburg en Maastricht het meest populair zijn. Daarna volgen pas de kerstmarkten in Duitsland.

De website lookingforbooking heeft een overzicht geplaatst van alle grote kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België. Daar staan ook de openingstijden, locaties en bijzonderheden vermeld.

Reageer op dit artikel