nieuws

Nederlandse koks zijn El Bulli zat

Horeca

Koks in ons land zetten zich steeds vaker af tegen het Spaanse laboratoriumrestaurant El Bulli. Na tweesterrenkok Martin Kruithof en kookgek Joop Braakhekke, laat nu ook chef-kok Jean Beddington van Restaurant Beddington’s in Amsterdam zich negatief uit over het Spaanse sterrestaurant.

Nederlandse koks zijn El Bulli zat

De als 28 jaar in Nederland woonachtige Britse kok Beddington moet niets hebben van ‘nouvelle-cuisine-achtige gepriegel in mijn bord’. Beddington in het weekblad Elsevier: ‘Ik houd van eten, niet van kleine experimentjes. Wat moet je met 36 gerechten na elkaar? Na vier gerechten zijn de smaakpapillen opgebruikt. Het is mij te freaky. Het is misschien wel slim om een karamelballon te maken met een eitje erin, maar dan kan ik me beter in Tsjechië gaan beroezen aan mondgeblazen glas. Ik wil wel iets van substantie in de mond.’

Het nieuwe restaurant Beddington’s kwam onlangs in het nieuws door een beoordeling van Johannes van Dam. De veelal kritische kookdeskundige Van Dam gaf in zijn rubriek in Het Parool het restaurant het rapportcijfer 10.

Reageer op dit artikel