nieuws

Negentien Amsterdamse clubs voor toleranter deurbeleid

Horeca

Negentien clubs in de hoofdstad gaan het deurbeleid toegankelijker maken. De uitgaansgelegenheden komen hiermee tegemoet aan de afspraken die onlangs met de gemeente en Koninklijk Horeca Nederland werden gemaakt om heldere huisregels op te stellen voor het uitgaanspubliek. Dat liet T. Poppes, eigenaar van de Escape, woensdagavond weten.

Negentien Amsterdamse clubs voor toleranter deurbeleid

Veel jongeren in Amsterdam voelen zich gediscrimineerd omdat ze om vaak onduidelijke redenen hippe clubs niet binnenkomen. De maatregelen vloeien voort uit de onrust die in de stad ontstond na de moord op Theo van Gogh. Veel jongeren bleken gevoelens van uitsluiting te hebben.

Poppes liet verder weten dat dertien clubs een pasjessysteem willen. Daarop komen een pasfoto, de naam en het adres van de feestganger. Op die manier willen de discotheken gasten die zich misdragen herkennen. ,,Het is een preventieve maatregel om de sfeer in clubs beter te krijgen.” Volgens Poppes moet het plan nog worden besproken met de gemeente en politie. De pasjes zouden 5 euro per jaar moeten gaan kosten. Ook voor toeristen moet er een vergelijkbaar systeem komen.

Reageer op dit artikel