nieuws

Nestlé koopt Schöller

Horeca

Nestlé neemt alle aandelen in De Schöller Holding Groep over. In oktober bereikte Nestlé overeenstemming met Südzucker en de familie Schöller over de aankoop van de ijsfabrikant.

De overname vereist nog de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Bovendien wil Nestlé zijn 50 procent aandelen in Häagen-Dasz naar 100 procent verhogen. Nestlé kreeg het recht volledig eigenaar te worden van Häagen-Dasz als mede-eigenaar Pillsbury in andere handen zou komen. De overname van Pillsbury door General Mills is na goedkeuring door mededingingsautoriteiten inmiddels een feit. Wanneer en tegen welke prijs de overname van Häagen-Dasz plaatsheeft, is niet bekend. Met de overnames versterkt Nestlé zijn positie als nummer twee op de internationale ijsmarkt achter Unilever.

Reageer op dit artikel