nieuws

NH Hoteles expansief in Italië

Horeca

NH Hoteles doet verwoede pogingen een stevige voet aan de grond te krijgen in Italië. Het hotelbedrijf werkt aan een rentree op de Italiaanse markt en is hiervoor een nauwe samenwerking aangegaan met de grootste bank van Italië.

NH Hoteles expansief in Italië

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Banca Intesa steekt 50 miljoen euro in de Italiaanse activiteiten van NH. Intesa krijgt daarvoor een belang van 49 procent van NH Italia. De Spaanse hotelgroep wil nu versneld een positie in Italië opbouwen.

NH nam zes jaar geleden een minderheidsbelang in Jolly Hotels Spa, een beursgenoteerde keten met 45 hotels in Italië en een jaaromzet van 232 miljoen euro. De oprichtersfamilie Zanuso verkocht haar 50 procentbelang niet aan NH, maar aan een ander bedrijf. Daarmee moet de expansie van NH vooral komen van de nieuwe samenwerking met Intesa.

Na het Laguna Palace in Venetië opent NH begin volgend jaar een tweede hotel in het centrum van het Noord-Italiaanse Turijn. Het gaat hier om het NH Santo Stefano, een hotel met 125 kamers, vijf conferentiezalen en een restaurant. Verder gaat NH het nieuwe concept Nhow uitrollen in Italië. Het eerste Nhow-hotel verrijst in Milaan.

Reageer op dit artikel