nieuws

Nieuw betaalsysteem benut stem als PIN

Horeca

NEW YORK – Het bedrijf Voice Pay gaat de menselijke stem gebruiken als alternatief voor de pincode. Daarmee denkt het bedrijf het systeem van betalen op internet en via de telefoon revolutionair te veranderen.

Nieuw betaalsysteem benut stem als PIN

Dat meldt Twinkle Magazine op de website. Het systeem is ontwikkeld door Nick Ogden van World Pay. Het nieuwe Voice Pay laat klanten tijdens een procedure een aantal woorden inspreken, waarna de stem door de computer wordt gebruikt om allerlei betalingen te kunnen authoriseren.

‘Het gebruik van Voice Pay is veilig, snel en makkelijk’, aldus Ogden. ‘Er is geen speciale software of hardware nodig, alleen een telefoon.’ Naast consumenten probeert het bedrijf ook ondernemers te overtuigen van het nut van het nieuwe betaalsysteem.

Reageer op dit artikel