nieuws

Nieuw gastronomisch tijdschrift Bouillon! wint prijs

Horeca

Bouillon! is in de prijzen gevallen. Het cultureel gastronomisch magazine heeft bij de Gourmand World Cookbook Awards 2003 de eerste prijs gewonnen in de categorie ‘Creativity’. De Gourmand World Cookbook Awards worden gehouden sinds 1995 en worden gezien als de internationale erkenning voor kook- en wijnboeken.

Nieuw gastronomisch tijdschrift Bouillon! wint prijs

Voor hoofdredacteur Will Jansen kwam de benoeming als een verrassing. ‘We zijn nog maar net begonnen. Veel kookboeken hebben een serieuze toon’, aldus Jansen. ‘Bouillon! daarentegen brengt zo nu en dan een kwinkslag. Dat wordt gewaardeerd, zo blijkt. Ik ben er niet uit om de lolbroek uit te hangen, maar eten is de basis van het leven en dat moet je ook niet per se serieus nemen. Met die bril op probeert Bouillon! over eten te verhalen.’

Bouillon! is een seizoenuitgave. Het eerste nummer verscheen in december met de titel ‘Eten & Wellust’, voorafgegaan van een zogeheten nulnummer afgelopen zomer. De voorjaarsuitgave, die binnenkort verschijnt, staat in het teken van Frankrijk.

Reageer op dit artikel