nieuws

Nieuw glas Heineken niet te stapelen

Horeca

Het nieuwe bierglas van Heineken is niet goed te stapelen. Dat zegt kastelein van Kollenburg van Bar Le Duc in Den Bosch. Heineken zegt dat de nieuwe glazen juist wel goed stapelbaar zijn.

Nieuw glas Heineken niet te stapelen

‘Ik baal er echt van. De Stier was ons evenementenglas, dat je juist heel goed kunt stapelen’, aldus Van Kollenburg in het Brabants Dagblad. De horecaman reageert hiermee op het plan van Heineken om het bekende bierglas De Stier na 26 jaar in te ruilen voor een nieuw glas, De Galaxy.

Heineken bestrijdt de mening van de Brabantse caféhouder. ‘Ze zijn goed stapelbaar en erg stevig. We ontwikkelen niet zomaar een nieuw glas’, aldus een zegsman. De woordvoerder doelt met zijn laatste opmerking op een uitgebreid onderzoek dat vooraf gegaan is aan de lancering van het nieuwe glas.

Vanaf begin oktober krijgen de eerste horecaondernemers de nieuwe glazen toegestuurd. Het gaat in eerste instantie om 800.000 glazen. Uiteindelijk wil Heineken het nieuwe glas in alle horecazaken wereldwijd als standaard invoeren.

Reageer op dit artikel