nieuws

nieuw haags festival met golden earing, di-rect en kane

Horeca

Golden Earring, Kane en Di-rect zijn op zaterdag 3 september te zien op het Malieveld in Den Haag tijdens een nieuw Haags festival. De Haagse bands treden op tijdens het Beatstad Festival 2005. Dat maakten de initiatiefnemers, de gemeente Den Haag en AT Events, maandag bekend.

Het evenement is bedoeld voor inwoners van Den Haag en omstreken (Wassenaar, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk), zei wethouder Bruins (onder andere Binnenstad). Van alle verkochte kaartjes, die 12,50 euro kosten, gaat een euro naar Unicef, dat dit jaar een halve eeuw bestaat. De voorverkoop begint 18 juni.

Den Haag en AT Events vonden het tijd worden dat de grote Haagse bands van dit moment op een Haags podium te zien en te horen zouden zijn. ,,Waarschijnlijk gebeurt het nooit meer dat deze artiesten een gezamenlijk concert in Den Haag geven. Het wordt een hisorische gebeurtenis”, menen de organisatoren. ,,Het is een beetje de revival van Den Haag als muziekstad”, aldus de wethouder. De organisatoren hebben ook Anouk gevraagd om mee te doen, maar die kon niet in verband met de geboorte van haar derde kind.

Met het muziekspektakel wil de stad zich weer profileren als ‘Beatstad nummer 1’, zoals ze dat in de jaren zestig was, met behalve de Golden Earring ook bands als Q65 en Shocking Blue. Het is de bedoeling dat het een meergeneratiefeest wordt, legde Edwin Jansen van AT Events (het management van onder meer Kane en Di-rect) uit. Er zijn 40.000 kaarten beschikbaar, dan kunnen de mensen nog een beetje lekker staan op het Malieveld, waar in principe meer mensen op terecht zouden kunnen.

Reageer op dit artikel