nieuws

Nieuwe club Jackie RC ontruimd

Horeca

De Rotterdamse brandweer heeft zaterdag aan het begin van de avond het nieuwe restaurant Jackie RC aan de voet Maasbrug ontruimd. Aanleiding was een penetrante thinnerlucht in de zaak, afkomstig van de Willemsbrug die zaterdag voor een deel is geverfd. Niemand raakte gewond, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Nieuwe club Jackie RC ontruimd

Restaurant annex club Jackie, is gevestigd onder de voet van de brug waar een machine staat die het vocht verwijdert uit de brugkokers, de zogeheten luchtwegen van de brug. De schilders hebben vermoedelijk vergeten de machine uit te zetten voordat zij gingen schilderen. Zo kon het gebeuren dat ook de chemische thinner werd gecondenseerd. De penetrante lucht heeft zich vervolgens verspreid door het restaurant.

De concentratie van de lucht bij de ontvochtigingsmachine was zo hoog, dat als die in een woonwijk was gemeten hadden de sirenes aangegaan, maakt de woordvoerder van de brandweer duidelijk. ‘Ik heb drie weken geleden hetzelfde heb meegemaakt, maar toen konden de autoriteiten nog op tijd ingrijpen. Nu was het te laat en moest ik ruim honderd gasten afbellen die een tafeltje hadden gereserveerd’, aldus eigenaar Frank van Hese.

Bekijk hier een fotoreportage van deze nieuwe horecazaak.

Reageer op dit artikel