nieuws

Nieuwe drankwet in de maak

Horeca

De kans is groot dat de drank- en horecawet ingrijpend wordt veranderd. Als het aan minister Hoogervorst ligt kunnen horecabedrijven straks hun noodzakelijke vergunning kwijtraken als personeel te diep in het glaasje kijkt.

Nieuwe drankwet in de maak

Dat meldt De Telegraaf. Hoogervorst wil ook dat de horeca-activiteiten in sportkantines flink worden aangepakt. De alcoholverkoop in kantines wordt ontmoedigd om te voorkomen dat het verkapte cafés worden.

Rompslomp

Verder wil Hoogervorst het mes zetten in bureaucratische rompslomp. Hoogervorst vindt dat de horecaondernemer in de toekomst alleen nog maar met de gemeente te maken moet hebben. Hierdoor moet de administratieve lastendruk voor de horeca fors dalen. Dit punt staat al jaren op de agenda als speerpunt van belangenverenigingen in de branche.

Verkiezingen

De ministerraad behandelt binnenkort de voorstellen van Hoogervorst. De verwachting is dat het kabinet akkoord gaat met de voorstellen. De minister hoopt dat na de verkiezingen de Tweede Kamer de voorstellen zal behandelen. Met deze snelheid is invoering van de nieuwe wet mogelijk per begin 2007.

Zie ook:

KHN kraakt bierplan Hoogervorst

Reageer op dit artikel