nieuws

Nieuwe hotelclassificatie is voorbeeld voor Europa

Horeca

Het vernieuwde classificatiesysteem voor de Nederlandse hotellerie is de aanzet voor de classificatie van hotels in heel Europa. De naam is nu nog NHC (Nederlandse Hotel Classificatie). ‘Maar dat moet op termijn EHC, worden: Europese Hotel Classificatie’, zei Annemarie Jorritsma maandagochtend bij de presentatie van het systeem in de Amsterdam RAI. Daar ging de vakbeurs Horecava van start. ‘Landen als Duitsland, Zwitserland en België hebben al belangstelling getoond.

Nieuwe hotelclassificatie is voorbeeld voor Europa

Jorritsma, voorzitter van de commissie die het nieuwe systeem heeft voorbereid, schroefde samen Eden Hotels-directeur Sjoerd Dijkstra het eerste nieuwe sterrenschild symbolisch op ‘de gevel’ van het driesterren Amsterdam Eden Hotel.

Het nieuwe classificatiesysteem heeft strengere eisen voor alle vijf hotelcategorieën, maar is aanzienlijk flexibeler dan de oude Benelux Hotel Classificatie (BHC). Voor elke categorie zijn er basiseisen. Voor de categorieën twee tot en met vijf zijn die aangevuld met keuzenormen volgens een puntensysteem. Hoteliers kunnen een keuze maken uit normen die ze het best bij hun doelgroep vinden passen.

Reageer op dit artikel