nieuws

Nieuwe hotspot voor Casper Reinders

Horeca

Topondernemer Casper Reinders heeft een nieuwe zaak: Vuong. De maker van opvallende horecaconcepten heeft er met Vuong weer een spraakmakende zaak in Amsterdam bij. Reinders is bekend van de hoofdstedelijke hotspots Jimmy Woo en Suzy Wong.

Nieuwe hotspot voor Casper Reinders

Reinders liet zich bij Vuong inspireren door de film The Quiet American, spelend in het Franse Indochina naar het boek van Graham Green. Concreet houdt de vertaling van de film en het boek in dat in de beneden verdieping een Frans-Vietnamese brasserie is. De eerste etage is voorziet van een cocktaillounge in intieme oriëntaalse sfeer. Op de tweede etage is La Perle Noit, een besloten club in zwoele Indochina-stijl.

De officiële opening van Vuong is ergens in december. Daarbij zijn veel bekende mensen uit de mode, reclamewereld en andere opvallende sectoren. Reinders, opgegroeid in het elegante Aerdenhout en opgeleid aan Instituut Blankenstijn in Utrecht, werd vorig jaar uitgeroepen tot Meest markante Horecaondernemer van Amsterdam.

In Het Financieele Dagblad legt Reinders in korte en krachtige bewoording uit wie hij is. ‘Ik ben geen trendvolger. Ik ben een trendsetter. Ik ben geen horecaman. Ik ben een conceptmaker. Ik ben redelijk tegendraads. Ik ben een ongeleid projectiel. Ik hoor bij die één procent van de mensheid die altijd de gevarenzone opzoekt. De anderen gaan naar de camping.’

Reageer op dit artikel