nieuws

Nog geen hulpacties Hollandse hoteliers bekend

Horeca

Hoteliers in ons land hebben vooralsnog geen acties opgezet om hoteliers in de getroffen gebieden in Zuid-Azië te helpen. Dat blijkt uit een telefonische rondgang bij Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Nog geen hulpacties Hollandse hoteliers bekend

Kort nadat de omvang van de zeebeving bekend werd, startten diverse instanties in ons land inzamelingsacties voor de getroffen gebieden. Zondagavond werd er een gironummer opengesteld en maandag verschenen de eerste spotjes op televisie.

‘Bij mijn weten zijn er in ons land nog geen acties van hoteliers. Of er zoiets gaat komen, is mijn ook niet bekend’, laat KHN-woordvoerder Anthony van der Klis desgevraagd weten. Een woordvoerder van het NBTC laat weten niet op de hoogte te zijn van acties in ons land. ‘Wij promoten Nederland in het buitenland. Dat is onze taak. Al zou ik het toejuichen wanneer er vanuit ons land iets opgang zou komen.’

Reageer op dit artikel