nieuws

Now&Wow zo goed als zeker naar graansilo

Horeca

Club Now&Wow in Rotterdam gaat zo goed als zeker verder in de Graansilo in het Maashavengebied. Dat initiatief zal volgens creatief directeur Ted Langenbach in augustus al gestalte krijgen.

Langenbach verwacht dat Now&Wow tot die tijd weer intrek neemt in het voormalige onderkomen in St. Jobsveem. Daar ging de populaire club vanwege het einde van het huurcontract uit. Ze wilden vervolgens doorstarten in het monumentale Van Nelle-gebouw in Rotterdam. De beheerders daarvan braken de onderhandelingen echter eenzijdig af. De rechter bepaalde vervolgens dat beide partijen weer om de tafel moesten. ‘Er is al een gesprek geweest, maar huisvesting van Now&Wow in Van Nelle lijkt onmogelijk. Het hele verhaal is nu in handen van advocaten’, aldus Langenbach, die wordt gesteund door bierbrouwer Interbrew.

‘De beheerders van Van Nelle hebben de Pulse-party toegelaten en die hoeft niet aan alle regels te voldoen die ons wél werden opgelegd. Waarschijnlijk volgt een bodemprocedure tegen Van Nelle. Daarin zal een schadevergoeding worden geëist voor de 2,5 jaar dat we hebben onderhandeld en de know-how die we erin hebben gestoken.’

Locomotief
Om tijdelijk naar de voormalige locatie in St. Jobsveem te gaan, moet Now&Wow draaien op een evenementenvergunning en is toestemming van de deelgemeente Delfshaven nodig. ‘De gemeente moet eventuele bezwaren van die paar notoir klagende omwonenden goed afwegen tegen het economisch belang van Now&Wow. We zijn toch de locomotief van het uitgaansleven.’ De ‘ultra desirable club’ trekt volgens een onderzoek van KPMG 350.000 bezoekers per jaar, zegt Langenbach. ‘En we bieden werk aan 160 man, ook winkels zijn van ons afhankelijk.’

De deelgemeente Charlois zou volgens de Rotterdammer mee willen werken om de Graansilo tot vaste locatie voor Now&Wow te laten worden. ‘Zij willen het gebied daar aantrekkelijker maken en wij passen goed in dat plaatje.’

Reageer op dit artikel