nieuws

Olm valt brouwers ook aan via slijter

Horeca

Het Groningse biermerk Olm verkocht tot voor kort alleen aan horecabedrijven, maar binnenkort verkoopt het bedrijf ook bier bij de slijter aan particulieren.

Olm valt brouwers ook aan via slijter

Dat zegt Olm-directeur Mark Schneider in de jongste uitgave van het horecatijdschrift Misset Horeca. Binnen een maand verwacht hij met een gebottelde variant te komen op Olm. ‘Waarvoor we zeker een concurrerende prijs vragen. Slijters zijn geïnteresseerd. die hebben veel bieromzet naar de supermarkt zien verdwijnen. Vanaf dat moment kunnen we echt aan de naamsbekendheid van het merk gaan werken’, aldus Schneider.

Proefproces
Olm Brouwerij werd in 2003 opgericht als goedkoop alternatief voor het bier van de grote brouwers Heineken, Interbrew, Grolsch en Bavaria. De onderneming kwam recentelijk in het nieuws toen het een proefproces aankondigde om de macht van de grote brouwerijen over de Nederlandse horeca te breken. Het bier wordt gebrouwen bij Huyge in België.

Reageer op dit artikel