nieuws

Olympische koks tevreden

Horeca

Het loopt bijzonder goed. We zijn tevreden. Maar als ik thuis ben, ga ik met de voetjes omhoog.’ Bert Janssen van LiveCookingEvents blikt positief terug op het kookavontuur in Athene tijdens de Olympische Spelen. Samen met compagnon Fred Vermij en 17 andere ingehuurde koks bemanden ze de keukens van het Heineken Holland House in Athene.

Maar liefst 14 uur per dag keihard werken bij 35 tot 40 graden maar het was de moeite waard. ‘We krijgen heel veel belangstelling van buitenlandse televisiezenders maar ook van sporters en bekende Nederlanders.’ Niet alleen de kroonprins en de minister-president kwamen langs maar ook collega Cas Spijkers. ‘Hij was meer bij ons in de keuken te vinden dan in het restaurant. Hij heeft zelfs foto’s van ons gemaakt’, vermeldt Janssen met trots.
Hoeveel producten er door zijn gegaan, kon Janssen vorige week nog niet zeggen. ‘Wel waren we door de kroketten heen nadat het dameshockeyelftal na de finale kwam eten. Die hadden ze al maanden niet meer gehad.’

Reageer op dit artikel