nieuws

Omzet horeca opnieuw fors omhoog

Horeca

De horeca heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 6,6 procent meer omzet gescoord dan dezelfde periode in 2010. Dit is het tweede kwartaal op rij dat de omzet meer dan 6 procent is gestegen. De omzetgroei is vooral toe te schrijven aan de volumetoename.

Omzet horeca opnieuw fors omhoog

Het volume nam in kwartaal twee toe met 3,7 procent. De prijzen waren 2,7 procent hoger. Dat laat CBS weten.

Hotels, restaurants en cafetaria’s behaalden in het tweede kwartaal fors meer omzet dan een jaar eerder. Gemiddeld steeg hun omzet met ruim 8 procent. Cafetaria’s realiseerden de hoogte omzetgroei.

Met een omzetgroei van 2,3 procent deden cafés het beduidend minder dan de overige horecabranches. De groei is volledig toe te schrijven aan gestegen prijzen. Het volume kromp zelfs, met 0,8 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar was het volume nog bijna 2 procent hoger dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel